p

CURRICULUM VITAE

Læs "Brændende Kilder",
- Interview med Hanne Ørvad


Om Hanne Ørvad på www.komponistforeningen.dk


Hanne Ørvad, Komponist og Koncertsangerinde, 1945-2013.

Uddannet i sang på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og mangeårigt medlem af Radiokammerkoret. Hun har virket som komponist siden 1989 og har skrevet korværker, kammermusik, kammeropera, sange og værker for soloinstrumenter.
“Vinterorgel”, det første korværk, blev uropført af Radiokammerkoret i serien Kormusikkens Mestre i 1993. “Cascade” uropførtes 1996 af Royal Danish Brass på Frederiksborg Slot i nærværelse af Dronningen. “Vega” blev uropført i Holland af Nederlands Kamerkoor i 1996 og fik dansk førsteopførelse i 2002 med Radiokammerkoret.
Et værk for cembalo solo “Fons flagrans” uropførtes okt. 2000, skrevet m. støtte fra Statens Kunstfond. Samme støtte er givet til et korværk, “Paschal Hymn” som blev uropført af Kammerkoret “Hymnia” i marts i 2001, samt til “Nordlys Nocturne”, uropført af kammerkoret “Carmina” på Copenhagen Choir Festival” okt. 2001.
2002 afholdtes der portrætkoncert med Hanne Ørvads musik: Bl.a. med tre uropførelser: et værk for cello solo, for Kammerkor og for Rørkvartet. Koncerten blev transmitteret af Danmarks Radio og støttet økonomisk af Solistforeningen, Dansk Kapelmesterforening, Komponistforeningen, Dansk Kor Forbund samt Statens kunst fond.

I 2003 var der 2 uropførelser af Hanne Ørvad :
“Trena” til DR Radiopigekorets forårs koncert i Holmens Kirke. Værket er en bestilling fra Danmarks Radio og skrevet for Pigekor/Damekor, cello og slagtøj.
“Hymner” på Spil Dansk Dagen i Helligåndskirken, komp. 1998, opført af Andrea Pellegrini, mezzosopran og Ørjan Horn Johansen, organist.

I 2004 opførelser af “Romancer”, “Cascade “ og “Fons Flagrans”

I 2005 uropførelse af “A Poem of Earth” f. Bas, Cello og Accordeon. skrevet til Adam Ørvads debutkoncert med støtte fra Kunstfonden.

I 2006 var der 4 uropførelser:
“Meditation on St. Anselm’s Prayer”, kammermusik for to sopraner, cembalo og Gambe, d. 5. marts. Værket er skrevet m. støtte fra Statens Kunstfond.
“Rose, flammende” til Händeltrioens jubilæumskoncert d. 17. maj.
“Audi, Caelum” sunget af Radiokammerkoret på Vendsysselfestivalen i august.
"Spiral" for blokfløjte og accordeon i Ny Musik i Frederikshavn.

I 2007 uropførtes værket "Fugleperspektiv" for mezzosopran og piano i forbindelse med fejringen af foreningen Ny Musik i Birkerøds 25 års jubilæum. Koncerten blev transmitteret i Danmarks Radio.
Opførelser af "Spiral" og "Vingefang".

I 2008 uropføres værket "Sigil" på musikfestivalen "Wind& Bellows" d. 8. august i Frederikshavn. Adam Ørvad uropfører det, og værket er tilegnet ham.
CD'en "CORONA" med 5 store korværker, sunget af DR's vokalensembler, udgives i august på pladeselskabet DACAPO. Cd'en har senere fået flere fine anmeldelser.


Komponisten har skrevet teksten til flere af sine korværker,bl.a. “Vega”, “Nordlys Nocturne”, “Paschal Hymn”, “Tale of the Tree” og “Trena”. De fleste af hendes værker udgives på Samfundets manuskriptserie. To værker, “Vingefang” for accordeon solo og “Vega” for kammerkor, er trykt på Samfundet.Flere værker er indspillet på CD.

Hanne Ørvads musik er foruden i Danmark opført i Italien, Østrig, Letland, Holland, Sverige, England, samt i Kina, Australien og Canada. Hun har fået flere bestillings- honorarer og arbejdslegater,
og i 1995 modtog hun Statens Kunstfonds 3-årige stipendium.
Tonekunstudvalgets begrundelse var: “Hanne Ørvad præsenterede sig for få år siden med nogle overbevisende og talentfulde værker. Som komponist er hun autodidakt, og hendes musik udspringer af en intuition og spontanitet, som hun formulerer med stor fantasi og udtryksmæssig sikkerhed. Hendes værker forbinder musik, poesi og sang til en helhed, hvor hvert værk udgør sit eget univers af gennemarbejdede ideer.”

Hanne Ørvad afgik ved døden 5 januar 2013.

 

 

p
p
p
p
p
p
p
p
p
p